Ingrijire Batrani Austria

 

Menaj,stil de viata,ingrijire

Servicii de uz casnic,de ex:

 1. pregatirea meselor
 2. efectuarea comisioanelor
 3. curatenie
 4. treburi casnice
 5. mentinerea unui climat interior sanatos
 6. ingrijire plante si animale
 7. spalat, calcat haine
 8. udatul florilor din gradina

Asistenta acordata la stilul de viata

 1. stabilirea rutinei zilnice
 2. asistenta activitatilor zilnice
 3. purtarea conversatiilor,mentinerea contactelor sociale,insotirea la diverse activitati
 4. pregatirea persoanei aflata sub ingrijire pentru o schimbare de peisaj,bagaje etc.

Organizarea activitatii de ingrijire

Conform (GuKG) Amendamentului legii privind profesiile din domeniul sanatatii,activitatile de ingrijire medico-sanitara pot fi efectuate de ingrijitoare ,cu exceptia cazului in care din motive medicale aceste activitati pot pune in pericol sanatatea pacientlui.In cazul in care un medic sau o asistenta medicala constata ca exista indicatii medicale care numai permit punerea in aplicare a acestor activitati de catre ingrijitor ,aceste activitati pot fi efectuate doar sub indrumarea si indicatiile date de un membru al serviciului superior de sanatate,respectiv de catre un doctor sau asistent medical.

ONORARIU

Onorariul solicitat de Dvs. pentru o sesiune de îngrijire („Turnus”) poate fi văzut pe fișa pacientului. În Austria trebuie însă să luați în considerare și următoarele taxe:

 • În Austria plătiți contribuția de securitate socială, pentru fiecare lună ce urmează.
  De exemplu: dvs. lucrați din data de 15.09. până în data de10. à Trebuie să plătiți contribuția pentru cele 2 luni, respectiv atât Septembrie cât și Noiembrie, în întregime.
 • În plus, trebuie să plătiți anual și contribuția pentru Camera de Comerț și Meserii, o dată pe an. Aceasta este dependentă de locul Dvs. de muncă, diferind de la regiune la regiune, și poate fi cuprinsă între 40 și 109 euro pe an. Vedere de ansamblu a contribuțiilor la Camera de Comerț și Meserii, pe an, pentru fiecare regiune:
 • Steiermark: 80 €
 • Tirol: 109 €
 • Kärnten: 72 €
 • Viena: 40 €
 • Burgenland: 92 €
 • Niederösterreich: 40 €
 • Oberösterreich: 100 €
 • Salzburg: 99 €
 • Vorarlberg: 55 €
 • Primele de asigurare variază. Valoarea acestora depinde de cât de mult ați câștigat, pe an, în activitatea dvs. din Austria. De regulă, contribuțiile minime pe fiecare lună calendaristică care urmează sunt de 181,12 euro.
 • Sunteți personal răspunzătoare/răspunzător pentru toate taxele datorate. Noi vă oferim, cu toate acestea, sprijin și informații. Pentru o informare mai exactă, contactați-ne la numărul de telefon 0040 0744-482-628.

PLĂȚI

Noi vă stăm la dispoziția prin crearea facturilor și încasarea de la pacientă/pacient, în prealabil, a onorariului solicitat, inclusiv a cheltuielilor de deplasare, și vă  achităm taxele din contul bancar desemnat. Plata se face la sfârșitul fiecărei sesiuni de îngrijire oferită.

Opțiunea de plată o specificați în fișa pacientului, semnată de Dvs.!

ASPECTE COMERCIALE

În Austria, va trebui să dețineți o licență de afaceri pentru a putea oferi servicii de personal de îngrijire. Dacă nu aveți deja o astfel de licență, noi vă putem prelua cererea și putem obține această licență pentru Dvs.. În acest scop avem nevoie de la Dvs, de următoarele documente:

 1. O traducere autorizată în limba germană a cazierului Dvs. penal, plus originalul (incl. confirmarea certificării traducării), nu mai vechi de 3 luni de zile.
 2. O copie a pașaportuluui sau a cărții Dvs. de identitate.
 3. Procură de reprezentare în materie comercială, semnată de Dvs..
 4. Procură de indisponibilitate a unor motive comerciale de excludere, semnată de Dvs..
 5. Dacă în orice moment nu sunteți în măsură sau nu mai doriți să lucrați, vă putem raporta la Oficiul de Comerț pentru întreruperea activității, dacă ne contactați și ne solicitați aceasta în mod expres.

IMPORTANT: Înregistrarea activității Dvs. comerciale, care este absolut necesară pentru exercitarea legală a activității în Austria, se poate face de către noi numai dacă primim toate documentele de la partenerii noștri din România, înainte de începerea lucrului.

COSTURI DE TRANSFER & CĂLĂTORIE

Costurile de transport sunt suportate de către pacientă/pacient. Llocul central de plecare este Timișoara.

Costurile de deplasare în interiorul României până la locul de plecare, Timișoara, vor fi suportate de către Dvs..

RECENZII

Oferim pacienților sau membrilor familiilor acestora posibilitatea de a vă evalua performanța. Cu cât mai bune sunt aceste recenzii, cu atât mai mare este posibilitatea de a obține un loc de muncă sau de a câștiga mai mulți bani. Luați întotdeauna în considerare că evaluarea performanței Dvs.

MAI MULTE INFORMAȚII ?

Pentru orice complicație survenită sau întrebări generale, vă stăm mereu la dispoziție, la numărul de telefon 0040 0744-482-628.